Vesti

Evropska komisija otvara dve škole u opštini Štrpce

Kancelarija za vezu Evropske komisije u sredu će svečano otvoriti dve nove Osnovne škole u opštini Štrpce. Škole u selima Brod i Sevce poghađaće oko 400 učenika, navodi se u saopštenju Evropske komisije. U opštini Štrpce potvrđuju da će u novu školu u srpskom selu Sevce, deca krenuti septembra ove godine. “U ovim selima već postoje škole ali su uslovi za školovanje izuzetno loši, pa je odlučeno da se taj problem reši izgradnjom novih objekata, ” kaže portparol novoformirane opštine Štrpce Dalibor Jevtić. Za izgradnju ovih škola bilo je potrebno godinu dana, a vrednost projekata je 1, 4 miliona evra. Otvaranju škola prisustvovaće predstavnici Evropske Komisije za razvoj, ministri u Vladi Kosova za lokalnu samoupravu i rad i socijalnu politiku, Sadri Ferati i Nenad Rašić, kao i predstavnici novoformirane opštine Štrpce.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017