Vesti

Sutra suđenje Aljbinu Kurtiju

Nakon više odlaganja, sutra bi u Okružnom sudu u Prištini trebalo da počne suđenje lideru pokreta Samoopredeljenje, Aljbinu Kurtiju. Suđenje je više puta odlagano, jer se Kutri nje odazivao pozivu suda. Poslednji put je KPS policiji naloženo da ga pronađe i dovede u sud, međutm policija nije uspela da pronađe lidera “Samoopredeljenja”, zbog čega je tad suđenje odloženo za 2. mart. Sudski proces protiv Aljbina Kurtija vodi se zbog učestvovanja i organizovanja demonstracija održanih 10. 02. 2007. godine u Prištini u kojima su prilikom sukoba pripadnika pokreta “Samoopredeljenje” i policije tada poginule dve osobe, a povređeno je više od 80 učesnika protesta. Demonstracije su bile održane protiv plana specijalnog izaslanika Ujedinjenih nacija Martija Ahtisarija.



Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017