Vesti

Danas u Prištini razgovori štrajkača i ministra zdravlja

Više od hiljadu zdravstvenih radnika nastaviće i danas sa protestom ukoliko se ne postigne dogovor sa predstavnicima Vlade Kosova, saznaje KIM radio. Portparol ministarstva zdravlja Vlade Kosova, Faik Hoti, izjavio je KIM radiju da je rano jutros održan sastanak štrajkačkog odbora i ministra zdravlja Aljuša Gašija na kome su razmatrani zahtevi radnika ali da se nije došlo do konkretnog dogovora. „U toku dana biće održan novi zajednički sastanak ministra i štrajkača na kome će učestvovati i članovi parlamentarne komisije za zdravstvo u Skupštini Kosova“, rekao je Hoti. On napominje da će se na sastanku razmatrati svi zahtevi radnika. „ Oni traže bolje plate, usvajanje zakona o zdravstvenom osiguranju i nezavistan status za Kliničko bolnički centar“, kaže Hoti. Prosečna mesečna plata lekara na Kosovu je 250 evra. Zdravstveni radnici su protestovali u oktobru, kada im je obećano povećanje plata od 30 odsto, što nije ispunjeno. Portparol Vlade Kosova, Memli Krasnići, kazao je juče KIM radiju da lekari nisu primili povećanu januarsku platu iz tehničkih razloga i dodao da Vlada Kosova ima dobru saradnju sa sindikatima zdravstvenih radnika, kao i da će se potruditi da se ubuduće pronađu odgovarajuća rešenja za sve njihove probleme.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017