Vesti

Prekinut štrajk policajaca

Štrajk pripadnika specijalnih jedinica KPS policije prekinut je sinoć, nakon obećanja Vlade Kosova da će na račun MUP-a biti uplaćeno 3, 5 miliona evra za plate policajaca, saznaje KIM radio. Portparol KPS-a Baki Keljani izjavio je KIM radiju da je doneta odluka o povećanju plata zaposlenih u KPS-u. “Doneta je odluka da najmanja policijska plata iznosi 355 evra, a oni koji imaju dežurstva će imati oko 375 evra. Doneta je odluka da se 3, 5 miliona evra uplati na platni budzet policije. Nekoliko desetina pripadnika specijalnih jedinica KPS-a protestvovalo je od ponedeljka u kampu KPS-a u Kišnici zahtevajući povećanje plata.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017