Vesti

Uplata dečijeg dodatka za decembar ovih dana za sve korisnike

Jedan broj korisnika decijih dodataka u Kosovskoj Mitrovici tokom prošle nedelje nije mogao da podigne novac za mesec decembar, bez obzira na to što su na vreme obnovili dokumenta, javlja Kontakt plus radio. Marijana Nedeljković, jedna je od mnogih koji svoj novac nisu dobili. Kako kaže, nije joj jasno zbog čega su neki korisnici ove prinadležnosti dobili novac, a drugi ne. “ Mi smo išli da proverimo svoj račun i podignemo novac, međutim nama uplata nije izvršena. Ne znam o čemu se radi. Dokumenta redovno obnavljamo, a šta se ovoga puta desilo ne znam”, kaže Nedeljković. Načelnik odeljenja društvenih delatnosti u Kosovskoj mitrovici Ljubiša Jakšić kaže da je problem tehničke prirode uslovljen obnovom dokumentacije koja je vršena u novembru. “Svi korisnici dodatka su u međuvremenu podneli novi zahtev i donose se nova rešenja sa rokom važenja od 01. decembra. Mi smo doneli ta rešenja, utvrdili prava korisnicima, dostavili smo nadležnoj službi u Beogradu i ovih dana se očekuje isplata. U ovom periodu godine uglavnom imamo takve probleme”, kaže Jakšić. On dodaje da svi korisnici koji nisu podigli svoj novac, isplatu decembarskog dečijeg dodatka mogu očekivati ovih dana.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017