Vesti

Deca Kosova u službi nezavisnosti?

Deca Kosova će kao deo proslave druge godišnjice nezavisnosti 17. februara, uputiti svoje crteže i pisma svetskim liderima, saznaje KIM radio. Oni će poslati pismo predsedniku SAD-a Baraku Obami, ruskom predsedniku Dmitriju Medvedevu, Kraljici Elizabeti, kralju Saudijske Arabije i drugim vođama. Portaparol Vlade Kosova Memli Krasnići rekao je za KIM radio da je Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije(MONT) putem javnog konkursa zatražilo od učenika osnovnih škola da pošalju svoje crteže koje će za temu imati budućnost Kosova. Krasnići dodaje da će se dvogodišnjica proglašenja nezavisnosti Kosova obeležiti i mnogim drugim manifestacijama. ” Imaćemo svečano zasedanje Parlamenta, proslava nezavisnosti biće organizovana u svim opštinama na Kosovu, a u 17 sati u Prištini ćemo napraviti veliki ceremoniju i koncert, ali još ne mogu da potvrdim učesnike”, kazao je Krasnići KIM radiju. On je dodao da će nekoliko dana pre proslave dvogodišnjice nezavisnosti, na svim medijima biti promovisna nova reklamna kampanja pod nazivom “Kosovo-mladi Evropljani”.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017