Vesti

Memli Krasnići: Nema razloga za štrajk lekara na Kosovu

Oko 1. 500 zdravstvenih radnika protestovalo je juče u Prištini, tražeći veće plate i bolje uslove rada. Lekari i medicinske sestre su prošli kroz Prištinu u belim uniformama, noseći transparente "Ne zaboravite nas, pomozite nam, mi spasavamo živote". Prosečna mesečna plata lekara na Kosovu je 250 evra. Zdravstveni radnici su protestovali u oktobru, kada im je obećano povećanje plata od 30 odsto, što nije ispunjeno. Međutim, portparol Vlade Kosova Memli Krasnići kazao je za KIM radio da lekari nisu primili povećanu januarsku platu zbog tehničkih razloga. “Zdravstveni radnici nisu u štrajku, plate lekara i medicinskih tehničara veće su za oko 30%, ali bilo je nekih tehničkih problema, pa januarske plate nisu isplaćene sa dogovorenom povišicom. Mi ćemo to uskoro ispraviti, pa nema nikakvih razloga za štrajk”, rekao je Krasnići KIM radiju. On je dodao da Vlada Kosova ima dobru saradnju sa sindikatima zdravstvenih radnika, kao i da će se potruditi da se ubuduće pronađu odgovarajuća rešenja za sve njihove probleme.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017