Vesti

Određen mesečni pritvor Srbinu iz Kusca kod Gnjilana

Srbinu iz Kusca kod Gnjilana, koji je 30-og januara uhapšen pri pokušaju da sa bombom uđe u osnovnu školu u ovom mestu, određen je pritvor od 30 dana, saznaje KIM radio u policijskoj upravi u Gnjilanu. Portparol KPS policije u Gnjilanu, Ismet Hašani, izjavio je KIM radiju da je osumnjičeni nakon svađe sa suprugom uzeo bombu sa kojim se kretao selom i da je potraga za njim počela nakon što je njegova supruga pozvala policiju i prijavila da je njen suprug iz kuće izašao sa bombom. „ Uhapšen je u Kuscu pri pokušaju da sa bombom uđe u školu. Nakon što mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati izvršen je pretres njegove porodične kuće i tom prilikom policija je zaplenila jednu automatsku pušku i veću količinu municije“, rekao je Hašani. On je dodao da su bumbu pripadnici KFOR-a odmah pronašli i deaktivirali. Ne navodeći uzrok incidenta Hašani je KIM radiju rekao da „policija pretpostavlja da je incident posledica porodične svađe“. Ne otkrivajući identitet uhapšenog portparol policije u Gnjilanu kaže da je sud osumnjičenom odredio mesečni pritvor i otvorio istragu.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017