Vesti

SNS na Kosovu nastavlja sa prikupljanjem potpisa podrške izborima u Srbiji

Potpisivanje peticije građana, kojom se traži raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, nastavljeno je i danas u opštini Vitina u Kosovskom Pomoravlju ali i u Gračanici, saznaje KIM radio. Predsednik opštine Priština sa privremenim sedištem u Gračanici, Nebojša Nikolić, izjavio je KIM radiju da je potpisivanje peticije u Gračanici i okolnim srpskim sredinama u organizaciji SNS-a počelo još u ponedeljak i da je odaziv stanovništva dobar. Nikolić koji se kao kadar SNS-a danas nalazi u Beogradu na sastanku SNS-a izjavio je KIM radiju da je ekonomska kriza uništila u Srbiji sve ono što je bilo dobro. “Mi nemamo poverenje ni u G17 ni u ostale stranke bez obzira što smo mi na lokalnom nivou u koaliciji sa DS-om. Smatramo da je pravo vreme da SNS preuzme ulogu vodećeg faktora na političkoj sceni Srbije”, rekao je Nikolić KIM radiju. Iako je juče Srđan Nikolić poverenik opštinskog odbora SNS-a za vitinsku opštinu najavio da su aktivisti iz srpske napredne stranke u svim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji krenuli sa sprovođenjem akcije potpisivanja peticije rukovodstvo nekih kosovskih opština nije upoznato sa takvom akcijom SNS-a. Predsednik opštine Štrpce, koja radi u sistemu Vlade Srbije, Zvonko Mihajlović, izjavio je KIM radiju da nema informaciju da se na području ove opštine organizuje takva akcija. ” Moj stav je da su Srbiji potrebne promene jer je evidentno da ova vlast ne radi u interesu građana i zato su promene potrebne”, kazao je Mihajlović koji je na funkciju predsednika opštine izabran kao kandidat Srpske radikalne stranke. I predsednik opštine Kosovska Kamenica, Boban Jeftić, nije upoznat sa prikupljanjem potpisa građana za vanredne parlamentarne izbore na teritoriji opštine kojom rukovodi i smatra da ovo nije politički momenat za održavanje novih izbora u Srbiji. “To ne znači da u nedogled treba da ide ovako jer je situacija u državi sve gora i sve teža a svi zakoni koji se donose idu u prilog vladajućoj većini u Srbiji i svi potezi vode ka anarhiji. Za organizovanje izbora trebalo bi da se sačeka dolazak Vojislava Šešelja za par meseci iz Haga”, kazao je Jeftić KIM radiju koji je i predsednik opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Kosovskoj Kamenici. U Kosovskoj Mitrovici u opštinskoj upravi nema zvaničnog stava o ovom pitanju. Vlada Srbije je u ovoj opštini krajem prošle godine uvela privremene mere i obrazovala privremeni organ uprave.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017