Vesti

Peticija SNS i u Kosovskom Pomoravlju

Srpska napredna stranka organizovala je potpisivanje peticije kojom se traži raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i u Kosovskom Pomoravlju, javlja Klokot radio. Srđan Nikolić poverenik opštinskog odbora SNS stranke za vitinsku opštinu kaže da su aktivisti iz srpske napredne stranke u svim srpskim sredinama u Kosovu i Metohiji krenuli sa sprovođenjem akcije potpisivanja peticije. „Mi iz SNS koristimo priliku da pozovemo sve ljude da daju doprinos ovoj akciji i svojim potpisom utiču na svoju budućnost, “ kazao je Nikolić. On navodi da je akcija potpisivanja peticije u ovom regionu naišla na dobar odziv građana i da je samo u Kosovskom Pomoravlju do sada sakupljeno nekoliko stotina potpisa. „Odziv ljudi je jako dobar, mi smo zadovoljni, naši aktivisti su na terenu po ceo dan i nadam se da ćemo iz dana u dan sakupljati sve više potpisa“, kazao je Nikolić.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017