Vesti

Sutra u Kosovskoj Mitrovici Crkveno-narodni sabor Srba sa KiM

Crkveno-narodni sabor Srba sa Kosova i Metohije održaće se sutra u Kosovskoj Mitrovici, najavili su danas predstavnici Skupštine zajednice opština Kosova i Metohije, javio je Radio Kontakt plus. Na Sabor Srba pozvani su svi predstavnici poslaničkih grupa u srpskom parlamentu, predstavnici Ministarstva za KiM kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, najavio je potpredsednik Skupštine zajednica opština Kosova i Metohije, Marko Jakšić. “Mi hoćemo da još jednom ukažemo da nije dovoljno služiti se poštapalicom da nećemo priznati nezavisno Kosovo. Treba se boriti da ne dođe do toga i da ne nastane nezavisno Kosovo”, kazao je Jakšić. Predstavnici Skupštine osudili su postupke državnog rukovodstva Srbije za, kako su rekli, dvoličnu politiku prema Kosovu i Metohiji i pozvali ih da uskrate gostoprimstvo Euleksu i ne prihvate strategiju za sever Pokrajine. Predsednik Skupštine, Radovan Ničić, kazao je da na Kosovu i Metohiji svakog dana sve više jačaju kosovske institucije, a da država Srbija još uvek ima nejasan stav po tom pitanju. “Mi, Srbi sa Kosova to ne možemo da dozvolimo ni da prihvatimo jer mi kao narod nemamo budućnost pod vlašću Prištine, a što je još važnije nemamo ni državu ovde”, kazao je Ničić. Crkveno-narodni sabor Srba sa Kosova i Metohije biće održan sutra u podne u amfiteatru srednje tehničke škole “Mihajlo Petrović Alas” u Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017