Vesti

Veće prisustvo EU na severu Kosova jedan od prioriteta ove misije

Predstavnici EU na Kosovu organizovali su sinoć u Prištini za čelnike lokalnih vlasti, međunarodnih organizacija i civilnog društva novogodišnji prijem na kojem je istaknuto da su napredak u upravljanju i regionalna saradnja ključni za 2010. godinu. Specijalni predstavnik EU, na Kosovu Piter Fejt izavio je da je uspostavljanje većeg prisustva EU na Severnom Kosovu jedan od važnijih planova Evropske Unije. „Ključni napori u 2010. godini treba da obuhvate usmeravanje na dostizanje povoljnijeg Izveštaja o napretku za Kosovo, uspostavljanje većeg prisustva EU na Severnom Kosovu, i udvostručivanje naših napora kako bi obezbedili jačanje vladavine zakona“, rekao je Fejt. On je kazao da je Kosovo prošle godine napravilo veliki kao i da su „kosovske institucije i daje odlučne da slede svoju evropsku perspektivu“. Predstavnik međunarodne civilne kancelarije na Kosovu i specijalni predstavnik EU Piter Fejt kazao je da svima na Kosovu predstoji težak posao u preduzimanju pravih koraka ka realizaciji evropske perspektive. „Dijalog i saradnja sa susedima u regionu su bitni kao i razvoj unutar Kosova“, zaključio je Fejt na novogodišnjem prijemu koji je sinoć u Prištini priredio zajedno sa Iv de Kermabonom šefom misije EULEX-a, i Rencom Davidijem, šef Kancelarije za vezu Evropske Komisije.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017