Vesti

Jedna osoba poginula, sedam povređeno u saobraćajnoj nesreći na putu Leposavić - Sočanica

Jedna osoba je poginula, a sedam je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 8 sati na magistralnom putu Leposavić - Sočanica, javio je Radio Kontakt. Vozač kombija, šezdesettrogodišnji Vukoman Milojević, preminuo je sat vremena nakon što je u teškom stanju dovežen na odeljenje hirurgije. Najteže povređena Biserka Vukašinović se i nakon operacije nalazi u životnoj opasnosti, kazala je za Kontakt plus radio direktorka mitrovačke bolnice, doktorka Milena Cvetković. Ona navodi da je osim jednog pacijenta, koji je nakon zbrinjavanja pušten na kućno lečenje, u bolnicu u teškom stanju smešteno još 5 lica. “Jedna osoba puštena je kući, a pet osoba je sa teškim telesnim povredama upućeno na odeljenje ortopedije, maksilofacijalne hirurgije i opšte hirurgije i njihovo stanje je za sada stabilno. Nakon dodatnih dijagnostičkih konsultacija sa neurologom ćemo videti kako će biti dalje”, rekla je Cvetković. Ovo je već druga saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom od početka godine na severu Kosova. Prošlog vikenda dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba izgubila život.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017