Vesti

Na kafić u Leposaviću bačen molotovljev koktel

Na kafić „Talični Tom“ u Leposaviću sinoć je bačen molotovljev koktel, saznaje KIM radio. Prema rečima Dragiše Branovića, vlasnika lokala kafić je u potpunosti izgoreo. „Mi smo zatvorili negde u ponoć. Ujutro kad je čistačica došla oko 6:30 ona je primetila da je sve izgorelo. Inventar je potpuno upropašćen. Mi ceo dan raščišćavamo i pokušavamo da izvučemo bar nešto, ali oko 80% stvari su uništene, “ kaže Branović. Regionalni portparol KPS policije Besim Hoti kaže da je policija izvršila uviđaj i da je istraga u toku. „Slučaj je registrovan u policijskoj stanici u Leposaviću koja je i pokrenula istražni postupak u vezi tog slučaja. Dalja istraga će pokazati ko su počinioci“, kaže Hoti. Hoti je dodao da je noć pre toga u istom lokalu uhapšeno jedno lice koje je bilo naoružano i pod dejstvom alkohola. „On je isto veče priveden u policiju i određjen mu je 24-časovni pritvor, nakon čega je pušten na slobodu. Mi u ovom trenutku ne možemo da tvrdimo da postoji neka veza između osobe koja je bila tu noć pre toga i ovog incidenta, istragom će se utvrditi svi detalji“, kazao je Hoti. Pored policije uviđaj je obavila i komisija protiv požarne zaštite. U incidentu nije bilo povređenih.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017