Vesti

Na severu Kosova KFOR sutra počinje vežbu

Manevarske snage multinacionalne borbene grupe - sever počeće sutra na severu Kosova vežbu kako bi potvrdili punu operativnu sposobnost nove strukture multinacionalne borbene grupe - sever, saopšteno je iz KFOR-a. Vežba će pokriti čitav rejon odgovornosti multinacionalne borbene grupe - sever, severno i južno od reke Ibar, kao i granična područja. “Prelazak u multinacionalnu borbenu grupu - sever neće uticati na KFOR-ov zadatak održavanja bezbedne i sigurne okoline. Borbena grupa - sever će biti agilna, veoma fleksibilna, mobilna i spremna da reaguje na bilo kakvu situaciju koja preti da ugrozi bezbednost na Kosovu, ” kaže se u saopštenju dostavljenom KIM radiju i dodaje da ova vežba nije odgovor, niti priprema za bilo kakvu trenutnu ili očekivanu situaciju unutar Kosova. Predviđeno je da vežba traje dva dana.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017