Vesti

Žitelji opštine Vitina od danas lakše do dokumenata

Lokalna samouprava u Vitini će od danas primati zahteve za dokumenta koja izdaje Matična služba ove opštine, izmeštena u Vranju, javlja Klokot radio. Meštani vitinske opštine su za izvode iz matične knjige rođenih, uverenja o državljanstvu i ostala dokumenta koja su u domenu Matične službe morali da putuju u Vranje, koje je od njih udaljeno 80 kilometara gde je bila izmeštena Matična služba ove opštine. Srećko Spasić predsednik opštine Vitina kaže da je postignut dogovor sa opštinskom upravom Vranja da se zahtevi od sada mogu primati u mesnim kancelarijama na području vitinske opštine. “Naši građani neće više morati da putuju do Vranja kako bi izvadili neki dokument, već će zahteve moći da predaju u našoj opštini i u mesnim kancelarijama Binač i Klokot. Po prijemu zahteva, ovlašćeni radnik opštine će ići u Vranje i obaviti sve potrebne poslove u vezi tih dokumenata”, kaže Spasić. Matična služba vitinske opštine je u Vranje izmeštena 1999. godine.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017