Vesti

U saobraćajnoj nesreći na severu Kosova poginuo pešak

Pedesetdevetogodišnji Nebojša Radović poginuo je u selu Žerovnica u opštini Zvečan, pošto ga je putničkim automobilom udario vozač pod dejstvom alkohola, saopštila je Kosovska policijska služba. Zamenik regionalnog komandira Kosovske policijske službe Ergin Medić u izjavi za Kontakt plus radio je kazao da je Radović stradao u subotu oko 22 časa kada ga je vozilom marke “Jugo 55” udario tridesetšestogodišnji S. M. koji je posle saobraćajne nesreće pobegao sa mesta događaja. “Lice koje je upravljalo motornim vozilom u selu Žerovnica izgubiolo je kontrolu nad vozilom i udarilo pešaka pored puta koji se kretao. Pešak je zadobio fatalne povrede od kojih je kasnije i preminuo u zdravstvenom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice. Vozač automobile je u momentu izvršenja saobraćajne nezgode bio pod uticajem alkohola i alko testiranjem u stanici policije u Zvečanu je utvrđeno da je osumnjičeni imao 2, 29 promila alkohola u dahu, ” kaže Medić. S. M. je učinio teško krivično delo protiv javnog saobraćaja i njemu je, prema Medićevim rečima, određen pritvor od 48 sati.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017