Vesti

Ficdžerald i Bentler posetili manastir Gračanicu

Admiral Mark Ficdžerald, komandant združenih NATO snaga u Napulju i komandant KFOR-a, Markus Bentler, posetili su danas sa direktorkom Doma zdravlja u Gračanici, Radom Trajković, manastir Gračanicu. Oni su se pre toga sastali sa Radom Trajković, sa kojom su razgovarali o bezbednosnoj situaciji na Kosovu. Trajkovićeva je tom prilikom istakla da je potrebno da saradnja Kfora i Srba bude bliskija. “Čini mi se da Srbi sada baš i nemaju adresu na koju bi se mogli obratiti. Ono što je sigurno, to je da svi Srbi na Kosovu osećaju lojalnost prema Kforu i žao nam je što se snage Kfora smanjuju”, kazala je Trajkovićeva. Bentler i Ficdžerald naglasili su da je veoma bitno da Kfor ostane u bliskom kontaktu sa svim ljudima na Kosovu. “Uveravam vas da ćemo nastaviiti da radimo posao koji smo radili i u prošlosti, potrudićemo se da i dalje budemo veoma jaki ovde na Kosovu, a Kfor će i dalje imati ulogu da obezbeđuje sigurno okruženje dok se dešavaju novi procesi”, rekao je komandat Kfora. Dvojica čelnika Kfora osvrnuli su se I na procese prenosa nadležnosti u novim decentralizovanim opštinama, istakavši da je Kfor zainteresovan da ove nove strukture funkcionišu. Nakon sastanka, Trajkovićeva, Bentler i Ficdžerald posetili su manastir Gračanicu.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018