Vesti

O. Ivanović: Poseta Mesića Kosovu i Metohiji dodvoravanje ekstremnim krugovima u Hrvatskoj

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Oliver Ivanović smatra da je poseta hrvatskog predsednika Kosovu i Metohiji, kako je kazao, “dodvoravanje ekstremnim krugovima u Zagrebu”. “Mesićeva poseta Kosovu i prethodno smanjenje kazne čoveku koji je osuđen za likvidaciju srpskih civila devedesetih godina u Hrvatskoj je ništa drugo nego njegovo dodvoravanje ekstremnim krugovima u Zagrebu”, rekao je Ivanović za Radio Kontakt Plus iz Kosovske Mitrovice. “Poseta hrvatskog predsedika Kosovu i njegova želja da u poslednjim danima mandata uspostavlja bolje odnose sa predstavnicima kosovske vlasti, koje Srbija ne priznaje, sigurno neće pomoći u stvaranju boljih odnosa između Srbije i Hrvatske. Ovaj potez, kao i neki drugi veoma kontraverzni koje je Mesić povukao pred kraj mandata, ne pomažu predsedniku Hrvatske. Ja ne vidim da se ovakvi potezi mogu drugačije protumačiti osim kao pokušaj da se na karaju svog mandata dodvori ekstremnim krugovima u Hrvatskoj” Rekao je Ivanović.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018