Vesti

Konstituisana decentralizovana opština Klokot

Polaganjem svečane zakletve odbornika i gradonačelnika, danas je konstituisana nova decentralizovana opština Klokot. Kako javlja Klokot radio, na svečanoj sednici zakletvu je položilo 15 odbornika i gradonačelnik opštine Klokot, Saša Mirković. “Očekujem da se u 2010. godini u opštini Klokot radi na uređenju infrastrukture. Očekujem da će servis usluga za građane biti bolji u novoj opštini” naglasio je Mirković. Zamenik ministra za lokalnu samoupravu u Vladi Kosova, Raif Elezi, kazao je za Radio Klokot da će Vlada Kosova novoformiranoj opštini Klokot pružiti maksimalnu podršku. “Opština Klokot će imati podršku kako u finansijskom smislu tako i u primeni zakona i svakom drugom aspektu”, rekao je Elezi. Svečanoj sednici je u ime američke ambasade na Kosovu prisustvovao, Luis Krišok, koji je naglasio da će američka ambasada pomoći dalji rad decentralizovane opštine Klokot.



Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018