Vesti

Prazničnu liturgiju u Manastiru Gračanica služio je vladika Artemije

U svim hramovima SPC na Kosovu i Metohiji u toku su prazniče liturgije u čast Hristovog rođenja. Liturgiju u manastiru Gračanica pred oko nekoliko stotina vernika služio je vladika raško-prizrenski i kosovsko metohijski Artemije uz sasluženje sveštenstva i monaštva ove eparhije. Nakon liturgije vladika je okupljenim vernicima rečima “Hristos se rodi - vaistinu se rodi” čestitao praznik i pročitao poslanicu arhijereja SPC. Želje vernika su i ovog Božića, kao i prethodnih godina uglavnom iste, svi su se molili za mir i bolji i sigurniji život. Za vreme liturgije u Gračanici primetno je prisustvo manjeg broja vojnika Kfora. Proslava Božića na centralnom Kosovu protiče mirno i bez incidenata. u Manastiru Gračanica Svetoj Tajni pričešća pristupilo je nekoliko stotina vernika među kojima je bio i veliki broj dece. Nakon liturgije deci su podeljeni Božićni paketići.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018