Vesti

Boris Tadić za Badnji dan i Božić u Visokim Dečanima

Predsednik Srbije Boris Tadić provešće Badnje veče i Božić sa monasima i vernicima u manastiru Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji, potvrđeno je u kabinetu predsednika Srbije. Ranije je saopšteno da je Međunarodna Civilna kancelarija(ICO) prenela zahteve predsednika Srbije Borisa Tadića Vladi u Prištini da, povodom pravoslavnog Božića, 7. januara on poseti Kosovo. Zamenik premijera Kosova, Rama Manaj izjavio je za Radio Slobodna Evropa da je Vlada Kosova dobila pismo Međunarodne Civilne kancelarije i da će dozvoliti posetu Tadića, pod određenim uslovima. "Da, on dolazi na Kosovo, ali ne može da zloupotrebi svoju posetu za političke govore. To su primedbe koje su iznete i Međunarodnoj Civilnoj kancelariji, kojoj je ukazano na ovaj kontekst i okolnosti posete. Na taj način se dozvoljava poseta predsedniku Srbije", rekao je Manaj za Radio Slobodna Evropa.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018