Vesti

Petoro lekara ZC Gnjilane i dalje u Å¡trajku

Petoro lekara Zdravstvenog centra Gnjilane sa sedištem u Šilovu koji traže smenu direktorice Jelice Krčmarević štrajkovali su i danas, dvadeset drugi dan zaredom. Portparol štrajkačkog odbora dr Mirlorad Todorović najavio je da će protiv direktorke podneti tužbu zbog kršenja Zakona o štrajku. “Smanjeni su nam lični dohodci za decembar što jeste u skladu sa zakonom, ali ono što je protivzakonito je da je to učinjeno bez predhodnog donetog rešenja”, rekao je Todorović, Laser radiju iz Pasjana. Direktorica Jelica Krčmarevic izjavila je ranije KIM radiju da jednočasovnu obustavu rada lekara ne smatra štrajkom i da je jedino Vlada Repubklike Srbije može smeniti. Ona tvrdi da nije zloupotrebila službeni položaj i da su vrata Zdravstvenog centra za inspekcijske organe Ministarstva zdravlja i policijske i nadležne sudske organe uvek otvorena.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018