Vesti

Svetska banka: Kosovo loše rangirano za strana ulaganja

Izveštaj Svetske banke za strana ulaganja u 2010. godini obeshrabruje međunarodne investitore da ulažu na Kosovu, prenosi danas "Koha ditore" i dodaje da ta činjenica ne zabrinjava kosovske vlasti. Kosovo je na 113-om mestu, navodi se u nedavnom izveštaju Svetske banke pod nazivom "Poslovanje u 2010. " "Kosovo je obeshrabrujuće rangirano za ulaganja stranih preduzeća. Zemlje kao što su Kongo, Gabon, Tadžikistan, Uganda i Burundi su bolje rangirane od Kosova", preneo je prištinski list. Vladini zvaničnici međutim nisu posebno zabrinuti zbog izveštaja Svetske banke. Ministar privrede i finansija Ahmet Šalja kaže da će Vlada ubuduće uložiti vise napora za napredovanje položaja Kosova na listi Svetske banke. "Jedan od naših prioriteta za ovu godinu biće da poboljšamo ambijent za strane investicije na Kosovu", kazao je Šalja listu "Koha ditore".Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018