Vesti

Nova godina na Kosovu dočekana uz vatromete i jaku pucnjavu

Nova godina je na Kosovu i Metohiji dočekana uz jaku pucnjavu kako pirotehničkih sredstava, tako i vatrenog oružja. Uprkos tome, Policija u regionu Gračanice u toku najluđe noći nije imala puno posla. Prema rečima portparola za ovaj region sve je proteklo u najboljem redu, bez ikakvih incidenata. Na severu Kosova, osim preterane upotrebe pirotehničkih sredstava, takođe nije bilo većih incidenata. Portparol policije za sever Kosova Besim Hoti u izjavi za KIM radio je kazao da je u južnom delu Kosovske Mitrovice povređen jedan mladić. Precizirao je da se radi o lakšim povredama koje su nastale usled nepažljivog rukovanja pirotehničkim sredstvima. Dok su na nekim gradskim trgovima u većinski albanskim mestima stanovnici imali priliku da Novu godinu dočekaju na otvorenom, doček Nove na otvorenom za Srbe na Kosovu nigde nije organizovan. Slavilo se u restoranima, klubovima, kafićima i kućnoj atmosferi. U ponoć su uglavnom svi pored stereotipnih želja poželeli i slobodu, bezbednost i mir.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018