Vesti

Nazim Blaca u kućnom pritvoru još dva meseca

Nazimu Blaci produžen je kućni pritvor za još dva meseca, saopštio je Euleks. U saoptenju dostavljenom KIM radiju misija EU na Kosovu je saopštila da je Okružni sud u Prištini, kojim su predsedavala dvojica sudija Euleksa i jedan kosovski sudija, produžio Blaci pritvor za još dva meseca na zahtrev Specijalnog tužilaštva. „Blaca je u kućnom pritvoru od 1. decembra 2009. godine, jer se tereti za ubistvo, pokušaj ubistva i organizovani kriminal“, navodi se u saopštenju. Istragu sprovodi Euleks u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom u Prištini. Blaca je krajem novembra ove godine novinarima u centru Prištine priznao da je kao pripadnik obaveštajne službe Kosova, po nalogu političkog vrha Demokratskog saveza Kosova kojim rukovodi Hašim Tači, počinio nekoliko ubistava od 1999. do kraja 2006. godine. On je u tom video zapisu, a i kasnije na konferenciji za novinare u Prištini, rekao da je to 17 ubistava, pokušaja ubistava i pretnji u kojima je učestvovao kao pripadnik obaveštajne službe Kosova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017