Vesti

Kosovska inspekcija će analizom utvrditi podobnost srpskih sokova za tržište

Sanitarna inspekcija Kosova zabranila je distribuciju i prodaju sokova proizvedenih u Srbiji, zbog sumnje da su neispravni, potvrdio je KIM radiju zamenik sanitarnog inspektora na Kosovu Ibrahim Tešnjaku. “Sumnjamo u kvalitet sokova koji dolaze iz Srbije, zbog toga smo zaustavili njihovu distribuciju na našem tržištu. Najpre ćemo obaviti potrebna ispitivanja u Nacionalnom institutu za javno zdravlje Kosova, nakon čega će biti odlučeno hoće li biti zabranjena njihova upotreba ili ćemo ih pustiti u promet, ” kazao je Tešnjaku i dodao da su uzorci već poslati na analizu. U ranije dostavljenom saopštenju KIM radiju precizirano je da se radi o sokovima marki Fruvita, La Vita, Zdravo, Takovo i Nektar.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017