Vesti

General Al Dorman: Bezbednosne snage pružaju dobru priliku mladim ljudima na Kosovu

Danas je u Gnjilanu komandant multinacionalne brigade Istok, brigadni general Al Dorman, održao pres konferenciju za novinare i predstavnike javnosti, javlja radio Laser. General Dorman je na pres konferenciji izjavio da su ministri za odbranu NATO saveza pozitivno ocenili razvoj bezbednosnog stanja na Kosovu, i najavio da će snage KFOR-a raditi u stanju preventivnog prisustva, i brojaće 10.000 vojnika. Od 1. februara multinacionalne operativne snage Istok promeniće ime u "multinacionalna borbena grupa Istok". Komentarišući slab odziv Srba za prijem u Kosovske bezbednosne snage, general Dorman je rekao da Srbi propuštaju dobru priliku. "Budućnost Kosova zahteva da ono postane multietničko društvo, to je jedini način da se obezbede prilike za sve građane Kosova. Mislim da Kosovske bezbednosne snage pružaju dobru priliku svim mladim ljudima na Kosovu", rekao je Dorman. Kako je izjavio general Dorman, snage KFOR-a će se u budućnosti mnogo više oslanjati na rezervni sastav i na snage koje su u stanju da brzo i odlučno odgovore u svako vreme i na bilo koji način koji je potreban da bi se podržale lokalne strukture. Inače, general Dorman je komandant multinacionalnih operativnih snaga Istok u okviru misije KFOR-a od avgusta tekuće godine. Ova brigada u svom sastavu uključuje vojnike iz nacionalne garde i iz rezervnog sastava iz trinest država i jedne teritorije SAD-a, kao i pet partnerskih nacija, koji daju podršku NATO mirovnim operacijama na Kosovu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017