Vesti

Čelnici Skupštine zajednica opština KiM: U Novoj godini - nova iskušenja

Čelnici Skupštine zajednica opština Kosova i Metohije poručili su danas da će nastaviti da se bore za ostvarivanje srpskih nacionalnih interesa u Pokrajini i u narednoj 2010. godini. Potpredsednik Skupštine zajednica opština i naselja Kosova i Metohije Marko Jakšić kaže da u Novoj Godini predstoje brojna iskušenja. "Imamo najave da će se održati izbori u severnom delu Kosovske Mitrovice, zatim najave da će Euleks da uspostavi carine. Što se tiče nas, mi će mo se boriti da ovaj prostor sačuvamo bez obzira na lošu vlast, izdržimo ovo što nas očekuje ovde i da dočekamo vreme kada ćemo ponovo dobiti slobodu koju smo izgubili pre deset godina", rekao je Jakšić. On i predsednik Skupštine zajednica Radovan Ničić, kritikovali su odnos zvaničnog Beograda prema Kosovu, naročito rad Ministarstva za Kosovo i Metohiju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017