Vesti

Održana konstitutivna sednica nove skupštine opštine Gračanica

U Gračanici je danas održana konstitutivna sednica skupštine, nove opštine Gračanica. Pozdravljajući okupljene gradonačelnik Bojan Stojanović je kazao da će raditi na unapređenju uslova života svih koji žive na teritoriji ove opštine, a da će građani prve rezultate moći da vide već marta kada počnu sa izgradnjom prvih kapitalnih projekata. “Na praktičan način počećemo da menjamo svakodnevni život ljudi. Izgradićemo bolnicu, sportsku halu, nove puteve. Trudićemo se da poboljšamo uslove života naših ljudi”, kazao je Stojanović. Na sednici je za predsednika skupštine izabran Goran Lazić, a verifikovani su i mandati odbornika. Od ukupno 19 odbornika prisutno je bilo 15.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017