Vesti

Haćima Nešković sa Gore prekinula štrajk

Haćima Nešković sa Gore, koja je u utorak započela štrajk glađu zbog prekida radnog odnosa u SO Gora, prekinula je štrajk. Haćima je kazala za KIM radio da je štrajk prekinula u sredu uveče, nakon razgovora sa predstavnicima UMNIK-a. „Predstavnici UMNIK-a iz Peći su došli, razgovarali su sa mnom i predsednikom opštine Gora Abdi Alijom i on je obećao da će poništiti rešenje o prekidu radnog odnosa, što je i uradio zahvaljujući njima. Nakon toga ja sam prekinula štrajk glađu“, rekla je Haćima za KIM Radio. Haćima je kao daktilograf radila u opštini Gora do 1999. godine, nakon čega je, po izmeštanju opštine u selo Vranište, Haćima primala minimalac. Istovremeno je bila radno angažovana u opštini Dragaš kao odbornik Građanske inicijative Gore koja participira u Skupštini Kosova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017