Vesti

Lekari ZC Gnjilane očekuju smenu direktorke

Petoro lekara Zdravstvenog centra Gnjilane sa sedištem u Šilovu i dalje štrajkuju, a kako saznaje KIM radio, u utorak očekuju smenu direktorice ovog Zdravstvenog centra dr Jelice Krčmarević. Dr Zoran Šarac, koji je 23 decembra počeo štrajk glađu, u petak je prekinuo, jer kako je rekao u izjavi za KIM radio, nema više motiva za štrajk, jer su od Ministarstva zdravlja dobili čvrsto uverenje da će direktorka biti smenjena. “Nastavljamo sa štrajkom sve do smene dr Jelice Krčmarević, samo sam ja, posle tri dana prekinuo štrajk glađu jer su nam iz Ministarstva zdravlja rekli da je njena smena u postupku. U utorak imamo sednicu i naša očekivanja su pozitivna”, rekao je dr Šarac. Međutim, dr Jelica Krčmarević i dalje tvrdi da dr Šarac nije štrajkovao glađu. “Kada je zauzeo bolnički krevet, dr Šarac je primao infuziju, a na očigled zdravstvenog osoblja, on je konzumirao čaj i drugu hranu, pušio je, a tako se ne štrajkuje glađu”, rekla je dr Krčmarević. Ona je dodala da ne zna o kakvom je štrajku reč, kada se ni jedan od lekara koji štrajkuju ne nalazi u Zdravstvenom centru: dr Zoran Šarac je otišao u Kragujevac, Dr Milorad Todorović je otišao u Niš, dr Dobrivoje Jovanović je na godišnjem odmoru od 10. decembra, dr Slađana Verigić je u Vranju, a dr Đorđe Andrejević ima slobodan vikend, tvrdi Krčmarević.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017