Vesti

Stiglo 40 tona nafte za manastir Gračanicu

Ministarstvo energetike i rudarstva Vlade Republike Srbije dopremilo je danas 40 tona nafte za potrebe manastira Gračanica. Predsednica NVO “Majka devet Jugovića”, Svetlana Stević, kazala je za KIM radio da se ovo ministarstvo u najkraćem roku odazvalo pozivu da pomogne manastiru Gračanica koji je već pet meseci bez struje. “Već pet meseci eparhija raško-prizrenska i manastir Gračanica nemaju struju, a pošto predstoje praznici, obratili smo se Ministarstvu energetike da pomogne i oni su u vrlo kratkom roku odgovorili pozitivno na naš zahtev”, kazala je Stević. Ona je dodala da postoji obećanje ministarstva da će i ostali manastirima koji su bez struje dobiti pomoć. “Ministarstvo će se u toku predstojećih praznika potruditi da i ostalim manastirima dostavi određenu količinu nafte kao i svim crkvenim objektim koji su ostali bez električne energije”, naglasila je Stević.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017