Vesti

Raseljenima u Gračanici uključena struja

Kontejnerskim naseljima „Voćar i Padalište“ u Gračanici u kojima borave interno raseljena lica, danas oko 16 časova uključena je električna energija, javlja Radio Gračanica. Struja je uključena nakon intenzivnih pregovora predstavnika Skupštine grada Prištine i Komesarijata za izbeglice i raseljena lica Republike Srbije sa predstavnicima KFOR-a i međunarodne zajednice, potvrdio je za koordinator Komesarijata za Kosovo i Metohiju, Dragan Velić. On je rekao da je na sastanku dogovoreno da će centri u dane praznika imati struju, a da će nakon toga uslediti pregovori na višem nivou, kako bi se ovaj problem adekvatno rešio. Struja u kontejnerskim naseljima „Voćar i Padalište“ u Gračanici isključena je u utorak zbog neizmirenih računa. Naselja za interno raseljena lica u Gračanici postoje već deset godina, a nakon martovskog pogroma 2004. godine, zahvaljujući donaciji Rusije, formirano je kontejnersko naselje u kome su utočiste pronašli Srbi iz svih krajeva pokrajine.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017