Vesti

List “Jedinstvo” danas slavi 65. rođendan

Prištinski nedeljnik “Jedinstvo“ danas je u Kosovskoj Mitrovici proslavio 65. godina postojanja. Kako prenosi Kontakt Plus radio, direktor novinsko-izdavačkog preduzeća “Panorama” u okviru koga posluje list “Jedinstvo” Svetozar Vlahović, je na proslavi godišnjice izrazio nadu da će približavanjem Srbije Evropskoj zajednici i situacija na Kosovu i Metohiji biti znatno povoljnija. “ List Jedinstvo je svojim skromnim doprinosima u proteklih 65 godina utvrđivao srpski integritet, kao i srpsku kulturu na ovim prostorima. Verujem da će i u narednom periodu “Jedinstvo” biti list Srba koji žive na Kosovu i Metohiji”, kazao je Vlahović. Potpredsednik UNS-a i član RRA, Živojin Rakočević, poželeo je da “Jedinstvo” 70-tu godišnjicu rada obeleži u Prištini. “Mislim da bi “Jedinstvo” u narednom periodu trebalo da pokrene 65 opasnih tema koje će naš život učiniti boljim, koje će na videlo izvesti korupciju, koje će nas podstaknuti da istražujemo šta to ne valja u društvenoj atmosferi. Od te slobode zavisiće jednim malim delom i vaš povratak u Prištinu, što vam od srca želim”, kazao je Rakočević. Sedište “Jedinstva” je 1999 godine iz Prištine izmešteno u Zvečan, a potom u Kosovsku Mitrovicu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017