Vesti

U Goraždevcu slabo interesovanje za vakcinisanje protiv gripa

Vakcinacija protiv virusa novog gripa počela je i u Goraždevcu, dostupna je za sve građane, a ne samo za prioritetne grupe i za sada nema problema vezanih za vakcinaciju. Dežurni dr u Goraždevcu Stanislava Radović, rekla je za Radio Goraždevac, da je do sada vakcinu primilo desetak ljudi i da se osobe koje su vakcinu primile osećaju dobro. “Pošto su to desetodozne vakcine, moramo prvo da sakupimo deset pacijenata pa da otvorimo flakun, jer vakcine moramo utrošiti u toku 24 sata. Mi smo prvi turnus od deset pacijenata završili 23. decembra, danas je treći dan i svi pacijenti su dobro, bez ikakvih komplikacija” rekla je dr Stanislava. Dodala je da zbog negativne propagande, koja se sve više širi da je vakcina štetna po zdravlje ljudi, morala pacijente da obilazi kući i pita ko će primiti vakcinu. “Zbog negativne propagande nisam znala kakav će odaziv biti, pa sam bila prinuđena da idem od kuće do kuće i pitam prvo hronične pacijente ko će da primi vakcinu”, kazala je ona. U Goraždevcu je za sada stiglo dvadeset doza vakcina, ali se očekuje još trideset, a kako kaže dr Stanislava, to nije konačan broj vakcina koje će stići u Graždevac.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017