Vesti

U opštini Kosovska Mitrovica vlada Srbije uvela privremene mere

Vlada Srbije je donela odluku o raspuštanju Skupštine opštine Kosovska Mitrovica, i uvela privremene mere, javlja Kontakt Plus radio. Na sednici u Beogradu, Vlada Srbije je donela odluku i o obrazovanju privremenog organa ove opštine. Građani Kosovske Mitrovice medju kojima je i radnik opštinske uprave nisu iznenađeni uvođenjem privremene uprave i smatraju da je taj potez Vlade opravdan. Demokratska sranka Srbije je pre šest meseci izašla iz koalicije sa Srpskom radikalnom strankom na lokalnom nivou, što je bio prvi znak da će doći do uvođenja privremenih mera u opštini Kosovska Mitrovica.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017