Vesti

Lekari KBC-a Gračanica i dalje u štrajku

Lekari i univerzitetski profesori Hirurške klinike Kliničko-bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici, nastavljaju sa štajkom do ispunjenja jedinog zahteva a to je smena direktora Stojana Sekulića. Član strajkačkog odbora prof dr Jovan Maladenović, kazao je za KIM radio da će, ukoliko se zahtev o smeni dr Sekulića ne ispuni do 15. januara 2010. godine, uslediti radikalizacija štrajka. "Od nadležnih iz Ministarstva Vlade Srbije tražimo da u cilju zaštite institucija Republike Srbije, a zbog narušenih međuljudskih odnosa, nepoštovanja zakona i uzurpiranju prava radnika smeni sa mesta direktora dr Stojana Sekulića", kazao je Mladenović. On je najavio podnošenje krivičnih prijava protiv direktora kao i članova upravnog odbora.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017