Vesti

Dr Šarac nastavio štrajk glađu. Dr Krčmarević tvrdi da prima infuziju

Petoro lekara Zdravstvenog centra Gnjilane sa sedištem u Šilovu koji traže smenu direktorice Jelice Krčmarević štrajkuju i danas. Dr Zoran Šarac je juče započeo štrajk glađu i kako kaže nastaviće ga sve dok se ne ispuni njihov zahtev, tj. sve dok ne dođe do smene direktorice Jelice Krčmarević. "Hranu ne uzimam uopšte, a danas sam počeo da uzimam malo tečnosti. Dr Krčmarević je angažovala ljude iz obezbeđenja da me izbace odavde, došlo je i do fizičkog obračuna, ali nisu uspeli. Ja ću ovde ostati i nastaviti štrajk glađu, iako moje zdravstveno stanje nije baš najbolje, a juče sam imao i povišen krvni pritisak", kazao je dr Šarac. Međutim dr Jelica Krčmarević u izjavi za KIM radio je kazala da dr Šarac nije u štrajku, već je na infuziji. "Od juče kako je zauzeo jedan od četiri raspoloživa bolesnička kreveta koja mi ovde imamo on je na infuziji, prema tome to nije štrajk glađu. Solidnog je zdravstvenog stanja, šeta po hodniku sa cigaretom u ruci, a odbija da napusti sobu i bolesnički krevet, " kazala je dr Krčmarević. Prema njenim rečima ljudi iz obezbeđenja su pokušali da razgovaraju s njim, kako bi on napustio zauzetu prostoriju, ali je on fizički nasrnuo na njih i pokušao da ih udari stalkom za infuziju. Lekari Zdravstvenog centra Gnjilane sa sedištem u Šilovu štrajkuju već više od dve nedelje.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017