Vesti

Kontejnersko naselje u Gračanici i danas bez struje

Na sastanku lokalnog rukovodstva u vezi isključenja struje kontejnerskom naselju u Gračanici i kancelarijama lokalne samouprave koje se nalaze u zgradi "Voćara" juče nije prnađeno rešenje ovog problema, saznaje KIM radio. Prema rečima načelnika kosovskog okruga Gorana Arsića, danas će se ponovo sastati i razmotriti neke jučerašnje predloge. "Ovaj problem moramo da rešimo na lokalnom nivou. Ne možemo očekivati pomoć od ministarstva. Zatražićemo sastanak sa predstavnicima KEK-a i videti da li je moguće da se struja uključi bar kontejnerskom naselju. Što se tiče kancelarija u zgradi "Voćara" predložićemo da platimo paušal i prihvatimo ugovor", kazao je Arsić. On je dodao da je Ministrastvo za KiM donelo odluku da će svakoj opštini dodeljivati po 100.000 dinara za socijalne slučajeve. "U centralnom delu je samo opština Lipljan podnela zahtev za ta sredstva, očekujem da sve opštine učine to i da od tih sredstava plate deo električne energije za sopstvene potrebe, za funkcionisanje lokalne samouprave, a da se deo podeli socijalnim kategorijama, procentualno prema proceni centra za socijalni rad, kako se ubuduće ne bi dešavala isključenja", kazao je Arsić. U kontejnerskom naselju već deset godina boravi oko 20 raseljeničkih porodica sa Kosova, koje su prognane iz svojih domova i koje preživljavaju mahom od socijalne pomoći.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017