Vesti

Drugi krug izbora za gradonačelnike Prizrena i Lipljana. Za Gnjilane naknadno

Američki ambasador na Kosovu, Kristofer Del, razgovarao je danas sa predsednicom Centralne izborne komisije Nesrin Ljušte, i tom prilikom je naglasio podršku Sjedinjenih Država odluci koju je CIK doneo 22. decembra, a odnosi se na delimične primene odluke Komisije za izborne prigovore i žalbe od 19. decembra. U saopštenju dostavljenom KIM radiju navodi se da odluka predviđa ponavljanje drugog kruga izbora za gradonačelnike u opštinama Prizren, Lipljan i Gnjilane. “Verujemo da će, na osnovu dalje provere, Centralna izborna komisija prihvatiti svoju obavezu da u potpunosti ispoštuje i odluku Komisije za izborne prigovore i žalbe da se održe novi izbori u Gnjilanu. Smisao zakona u ovom slučaju je jasan i Centralna izborna komisija ima odgovornost da naloži održavanje novih izbora u sve tri opštine u skladu sa odlukom Komisije za izborne prigovore i žalbe koja je doneta 19. decembra”, kazao je Del. On ističe da Sjedinjene Države pozdravljaju napore predsednice CIK-a Nesrin Ljušte, da se zakon ispoštuje, kao i da se sve političke partije uzdrže od pokušaja da se podriju institucije i procesi utvrđeni zakonom na korist njihovim sopstvenim strankama. Predsednica CIK-a Nesrin Ljušta, kazala je za KIM radio da će po odluci Centralne izborne komisije biti održan drugi krug izbora za gradonačelnike u opštinama Prizren i Lipljan. “U opštini Gnjilane prvo ce se izvršiti provera i na osnovu dobijenih rezultata doneće se odluka o drugom krugu izbora”, kazala je Ljušta.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017