Vesti

KEK isključio struju kontejnerskom naselju i opštini u Gračanici

Radnici Kosovske energetske korporacije isključili danas struju kontejnerskom naselju u Gračanici zbog, kako se navodi, neplaćanja računa, saznaje KIM radio. Struja je isključena i zgradi "Voćara" gde su smeštene prostorije lokalne samouprave SO Priština izmeštene u Gračanici. U kontejnerskom naselju već deset godina boravi oko 20 raseljničkih porodica sa Kosova, koje su prognani iz svojih domova i koji preživljavaju mahom od socijalne pomoći i, kako navode, nisu u mogućnosti da plaćaju struju. Koordinator Komesarijata za izbegla i raseljena lica na Kosovu i Metohiji, Dragan Velić, izjavio je KIM radiju da je obavešten o isključenju struje raseljenima u kontejnerskom naselju ali da se njegova kancelarija ne bavi tim problemom te da nije u nadležnosti da taj problem rešava. "Mi smo u obavezi da im obezbedimo hranu ali nismo u obavezi da im plaćamo struju. Mi smo obavestili nadležne institucije o nastalom problemu", rekao je Velić KIM radiju. Predsednik SO Priština sa sedištem u Gračanici Nebojša Nikolić, rekao je KIM radiju da će danas u upravnoj zgradi opštine biti održan zajednički sastanak sa načelnikom Kosovskog okruga Goranom Arsićem, na kome će biti dogovoreni detalji o načinu pomoći raseljenima kojima je struja isključena, kao i rešenje problema sa isključenjem struje kancelarijama lokalne samouprave koje se nalaze u zgradi "Voćara" u Gračanici. "Bez ikakvog naloga oni su upali u zgradu "Voćara" i konstatovai su da je protrošnja bila velika, a da mi nismo izmirili obeveze prema KEK-u. Oni nisu pristali na dogovor da najpre izmirimo račune već su odmah isključili struju", kazao je Nikolić KIM radiju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017