Vesti

Dr Šarac štrajkuje glađu. Direktorica kaže da je može smeniti samo Beograd

Štrajk lekara Zdravstvenog centra Gnjilane sa sedištem u Šilovu koji traže smenu direktorice Jelice Krčmarević nastavljen je i danas. U štrajk glađu jutros u 8 sati stupio je dr Zoran Šarac, saznaje KIM radio. Dr Šarac je štrajk započeo u prostorijama Zdravstvenog centra ali ga je, kako kaže, po nalogu direktorice obezbeđenje iz te zgrade udaljilo. Dr Jelica Krčmarević izjavila je KIM radiju da dr Zoran Šarac, koji je jutros stupio u štrajk glađu, to može da čini u svojoj matičnoj ambulanti u Koretištu. "Dolazak da štrajkuje tamo gde neko radi je ometanje u radu. Zdravstveni centar ima samo jednu bolesničku sobu i četiri postelje od kojih je jednu jutros zauzeo gospodin koji u svom mesečnom kućnom budzetu ima preko 3 hiljade evra dok neki nemaju ni za lekove", rekla je ona. Razlog zbog kojeg se dr Šarac odlučio na ovakav korak je, po njegovim rečima, zloupotreba službenog položaja dr Jelice Krčmarević. On je direktoricu optužio za bahato ponašanje, nesavesno lečenje i loše rukovođenje Zdravstvenim centrom. "Stupio sam u štrajk i zbog njene osvete prema svojim neistomišljenicima. Ona ima dva poslodavca, jedan u kosovskoj a drugi u srpskoj Vladi. Štrajkovaću sve do njene smene", rekao je dr Šarac KIM radiju. Direktor Zdravstvenog centra, Jelica Krčmarević, izjavila je KIM radiju da je u pitanju štrajk sa političkom pozadinom jer su kako navodi štrajkači "bivši rukovodioci Zdravstvenog centra i članovi DSS-a i SNS-a. "Njih su u petak primili rukovodioci u našem ministarstvu. Ja sam takođe razgovarala sa ljudima u ministarstvu. Postupak je pokrenut. Radi se na pravljenju zapisnika sa njihovom pričom a ja ću sve to demantovati dokazima", rekla je dr Krčmarević. Ona tvrdi da nije zloupotrebila službeni položaj i da su vrata Zdravstvenog centra za inspekcijske organe Ministarstva zdravlja i policijske i nadležne sudske organe uvek otvorena. " Štrajkači za to nisu nadležni. Oni su radnici Zdravstevnog centra koji imaju lične dohotke od 100 hiljada dinara. Radnici ne menjaju direktora nego Vlada Srbije koja me je i izabrala". Jelica Krčmarević kaže da je zdravstvu 27 godina i nema imovine u Srbiji a da lekari koji su u štrajku žive u Srbiji i da su ovde, kako je kazala "na privremenom radu zarad dobrih primanja".Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017