Vesti

Haćima Nešković nastavlja štrajk glađu na Gori

Haćima Nešković, koja je juče u prostorijama opštine Gora započela štrajk glađu zbog ukidanja minimalca, provela je noć u hodniku ove ustanove, saznaje KIM radio. Kasno sinoć je, po njenim rečima, i policija pokušala da je nagovori da napusti zgradu ali je ona uprkos tome ostala. Ona je KIM radiju rekla da neće odustati od štrajka jer veruje da, iako je honorarno radila na još dva radna mesta nije kriva. „Moj poslodavac je bio samo organ uprave opštine Gora. U stranci Građanska inicijativa Gore sam radila honorarno kao čistačica a u opštini Dragaš, gde sam radila kao odbornik, takođe nisam imala ugovor o radu“, rekla je KIM radiju Haćima. Ona tvrdi da je sud u Kruševcu presudio u njenu korist i da će vrlo brzo poštom stići na Goru. Predsednik opštine Gora Abdi Alija KIM radiju je juče kazao da Haćima Nešković nije dobila otkaz već joj je zamrznut radni staž, jer je u vreme dok je primala minimalac iz Srbije istovremeno radno bila angažovana na još dva radna mesta, političke partije i ustanove koja radi u sklopu kosovskih institucija. Posle svega što joj se desilo, Haćima kaže da su se „Albanci bolje poneli prema njoj nego njeni sunarodnici sa Gore“.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017