Vesti

Na severu Kosova prva žrtva novog gripa?

Tridesetjednogodišnja B. D. iz Gračanice, koja je primljenja u kosovskomitrovačku bolnicu pod sumnjom da je zaražena novim virusom gripa AH1N1, preminula je noćas trideset minuta posle ponoći, rekao je za Kontakt plus radio direktor ove bolnice doktor Milan Jakovljević. Prema njegovim rečima ona je primljena u bolnicu u nedelju, u teškom stanju sa teškom kliničkom slikom virusa gripa kao i nizom pratećih bolesti. “U njenom lečenju učestvovao je tim naših lekara. Nažalost ona je preminula usled komplikacija. Uzeli smo uzorke ali još nismo dobili potvrdu da se radi o novom gripu, ubrzo ćemo saznati”, rekao je Jakovljević. On je dodao da se osamnaestogodišnja pacijentkinja iz Gračanice, koja je na infektivno odeljeje primljena prošle nedelje sa upalom pluća i visokom temperaturom, danas oseća bolje. U Domu zdravlja u Kosovskoj Mitrovici u toku je vakcinacija protiv novog gripa. Načelnik opšte medicine u Domu zdravlja u Kosovskoj Mitrovici, doktorka Milica Vukadinović, kaže da odziv građana nije na zavidnom nivou. “Postoje pacijenti koji dolaze kod nas da se vakcinišu i to su uglavnom hronični pacijenti”, kaže Vukadinović. Za ovu ustanovu obezbeđeno je 490 doza vakcina koje se daju svakodnevno u terminu od 7 do 19 časova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017