Vesti

Usvojen finansijski plan Privredne komore KiM

Na drugoj vanrednoj sednici Privredne komore Kosova i Metohije održane u severnom delu Kosovske Mitrovice, usvojen je program rada i finansijski plan za narednu godinu, javlja Kontakt Plus radio. Ovim programom je predviđeno sprovođenje strategije ekonomskog razvoja, razvoj malih i srednjih preduzeća kao i realizacija projekata iz nacionalnog programa razvoja Srbije. Predsednik komore Vukoje Vuković izjavio je danas da je program rada zasnovan na održivom opstanku naroda na području Kosova i Metohije, uz odvijanje određenih privrednih aktivnosti. "U obavezi smo da obuhvatimo privredne subjekte koji rade, privredne subjekte koji su distancirani izvan prostora Kosova i Metohije sa željom da ih što pre vratimo kod nas, kao i privredne preduzetnike, zatim zadruge i poljoprivrednike, jer bez takvog rada nećemo imati rezultata", kazao je Vuković. Delegati skupštine komore ocenili su da je sadašnje stanje privrede u srpskim sredinama na Kosovu nepovoljno i zahteva, kako kažu, veće angažovanje državnih organa i institucija kao i svih ostalih značajnih subjekata u zemlji.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017