Vesti

Lekari ZC Gnjilane u štrajku dve nedelje

Petoro lekara Zdravstvenog centra Gnjilane sa sedištem u Šilovu u štrajku su već dve nedelje, javlja Klokot radio. Oni su i danas tokom jednočasovnog štrajka zahtevali smenu direktorke ovog centra dr Jelice Krčmarević. Dr Zoran Šarac rekao je za Klokot radio da je tokom protekle nedelje boravio u Minstarstvu zdravlja Republike Srbije zajedno sa dr Krčmarević, zbog štrajka radnika. On je rekao da je pomoćniku Ministra za zdravstvo od strane štrajkačkog odbora dostavljena kompletna dokumentacija o nepravilnostima u radu direktorke Jelice Krčmarević, i napomenuo da je u ministarstvu izneta odlučnost radnika koji će nastaviti sa štrajkom do ispunjenja zahteva, a postoji i mogućnost da će lekari krenuti u radikalniji štrajk. “Nadam se da će ta oduka biti doneta na sednici Vlade u četvrtak. Ukoliko se to ne desi, ozbiljno razmišljam da krenem u štrajk glađu“, naglasio je Šarac. Podsetimo i lekari hirurške klinike KBC Priština, sa sedištem u Gračanici, nastavljaju sa štrajkom, jer traže smenu direktora Stojana Sekulića.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017