Vesti

K. Mitrovica: Odbornici koalicije DSS-NS traže uvođenje privremenih mera

Odbornici koalicije Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija (DSS-NS) zatražili su danas uvođenje privremenih mera i raspisivanje lokalnih izbora u opštini Kosovska Mitrovica. Predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije Zoran Savić, izjavio je na konferenciji za novinare da koalicija DSS-Nova Srbija nije imala dobru saradnju sa grupom radikala na čelu sa predsednikom opštine Kosovska Mitrovica Nenadom Topličevićem, koji su, kako je rekao "vodili politiku Demokratske stranke, a ne Srpske radikalne stranke". Savić kaže da je uslov radikalima bio da se Nenad Topličević smeni sa mesta predsednika opštine što nije urađeno. “Mi ne odstupamo od svoje nacionalne politike. I vreme dok smo formalno bili na vlasti, politiku u Kosovskoj Mitrovici je vodio Nenad Topličević sa grupom radikala oko sebe”, kazao je Savić. Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Nenad Topličević, zakazao je za 10 decembar sednicu SO Kosovska Mitrovica na kojoj predstavnici DSS-NS kako su najavili neće prisustvovati. Savić naglašava da od Demokratske stranke zavisi da li će se sednica održati ili ne.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017