Vesti

Nastavlja se protest lekara u Šilovu

Petoro lekara Zdravstvenog centra Gnjilane sa sedištem u Šilovu i danas su, peti dan za redom, nastavili sa jednočasovnim štrajkom ispred upravne zgrade ovog centra. Lekarima ovog zdravstvenog centra danas se na protestu pridružilo i oko pedesetak meštana Kosovskog Pomoravlja. Dr Milorad Todorović, učesnik ovog štrajka, u izjavi za Klokot radio kaže da se od strane direktorke zdravstvenog centra dr Jelice Krčmarević "rade svakojake stvari" kako bi se ovaj štrajk osujetio. Todorović je naveo da je upućen poziv lokalnim samoupravama u Kosovskom Pomoravlju da formiraju komisiju koja će pokušati da razgovara sa direktorkom i nadležnim Ministarstvom o ovom problemu. "Uputili smo zahtev lokalnoj samoupravi da formiraju zajedničku komisiju i da u vidu posrednika razgovaraju sa direktorkom, a na nivou države sa Ministarstvom zdravlja. Sutra ce predstavnici lokalnih samouprava iz ovog kraja razgovarati sa ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem, a jedna od tema razgovora biće i o problemu u ovom zdravstvenom centru.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017