Vesti

U drugi krug izbora na Štrpcu kandidati SLS-a i DPK-a

Drugi krug kosovskih lokalnih izbora održaće se 13. decembra. Po drugi put za gradonačelnika glasaće se u nekoliko opština na Kosovu, od toga sa srpskom većinom su dve, Štrpce i Novo Brdo. Kandidat SLS za gradonačelnika Štrpca Bratislav Nikolić kaže da očekuje pobedu. Tvrdi da ima šest prioritetnih zadataka koje će se truditi da ispuni ukoliko preuzme vlast. “Kao što je to slučaj u svim mestima na Kosovu, tako i kod nas najveći problem je nezaposlenost. Pored toga za nas će biti izazov da se suočimo i sa nelegalnom gradnjom u vikend zoni, da rešimo problem privatizacije Ineks ski centra i da uradimo nešto kako bi pokrenuli turizam, jer je to ovde osnovna privredna grana. Takođe mislim da se može uraditi nešto bolje i za poljoprivredu i stočarstvo, ” kaže Nikolić. On dodaje da će saradnja sa Beogradom biti prioritet. Za drugog kandidata Bećira Fejzulaha iz Demokratske partije Kosova prioritet je rešiti bezbednosni problem i omogućiti slobodno kretanje ljudi. “Najpre moramo rešiti bezbednosni problem, a zatim moramo raditi i na ekonomskom razvoju opštine. Moramo izgraditi bolju infrastrukturu, škole, obezbediti još radnih mesta”, kaže Fejzulahu. Prema njegovim rečima najbolji način za rešavanje problema nezaposlenosti je privatizacija Ineks ski centra. Kada je u pitanju saradnja sa Beogradom navodi da ne zna o kakvoj saradnji bi tu moglo da se govori, ali dodaje da je za saradnju sa svim državama pa i sa Srbijom.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017